kwaliteiten

Een hondenuitlaatservice gaat niet zomaar, men dient aan diverse eisen te voldoen m.b.t. dierenwelzijn en algemene veiligheid en vakkennis. Je kunt niet zonder opleiding, op een verantwoorde manier, meerdere honden tegelijkertijd uitlaten. Daarom heeft Ons Patries onlangs de academie Martin Gaus succesvol afgerond. Ons Patries heeft al haar modules behaald:

Module 1: Rassenkennis
Hierin worden de 10 rasgroepen, hun oorsprong en karakter behandeld. Van elke rasgroep worden enkele rassen nader toegelicht: welke specifieke gedragskenmerken horen bij dit ras, en waar je als uitlater dus rekening mee moet houden. Centraal staat de interactie tussen hondenuitlater en hond, en de omgang van de diverse rastypes onderling.

Module 2: gedragsherkenning en roedelgedrag
In deze module wordt dieper ingegaan op rangen en standen in de roedel: hoe werkt een roedel van nature en wat zijn de verschillen, hoe bevestig je je eigen rang zonder dwang?
Daarnaast wordt aandacht besteed aan wat te doen bij gevechten en hoe deze te voorkomen, en hoe om te gaan met voorbijgaande honden en bazen.
Wat voor invloed heeft je eigen houding ten opzichte van de groep?
Hoe houd je de aandacht?
Er wordt ook ingegaan op specifieke problemen zoals jagen, blaffen aan de lijn, trekken aan de lijn, angst (in de bus en buiten) en agressie.

Module 3: EHBO voor honden
Eerste hulp bieden bij ongevallen is bedoeld om het leven van een hond te redden, zijn lijden te verlichten, de pijn te verzachten en/of te voorkomen dat de verwonding erger wordt. Bovendien moet u ervoor zorgen dat het dier zo snel mogelijk en veilig naar een kliniek vervoerd kan worden (indien nodig) zonder dat u uzelf of het dier in gevaar brengt.

Module 4: een veilige HUS in de praktijk.
* een veilige HUS in de praktijk: wordt behandeld: veilig hondenvervoer, de eisen aan een uitlaatgebied, de intake met de cliënt, omgang met derden, halsbanden en riemen, penningen, kortom, alles wat te maken heeft met het veilig runnen van een Hondenuitlaatservice.
* ‘Wet en Recht:  komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan de orde: de wederzijdse rechten en plichten, wetten die van belang zijn voor hondenuitlaters, aansprakelijkheden en verzekeringen, algemene voorwaarden, etc.

Certificaten2En uiteindelijk ook het diploma

diploma

Wilt u meer weten? Neem dan contact op middels het Contact Formulier

Hondenuitlaatservice Oss | Ons Patries de Kwaliteiten